Information från styrelsen – 2015-08-25

Skötsel av kolonierna

Den årliga höstsynen närmar sig. Den är planerad att genomföras kring månadsskiftet september – oktober. Se till att ha era kolonier i gott skick till dess och glöm inte gångar och trottoarer utanför. Dessa ska alltid hållas rena från ogräs.

Växtbytardag och Picknick i det gröna

Den 13 september kl 13 har vi picknick och växtbytardag i Folkets Park. Tag med picknickkorg och kom dit. Det blir ett fint tillfälle att få träffa andra kolonister.

Solpaneler och vatten

Frågan om vatten och el på området kommer upp allt som oftast. Styrelsen tror inte på någon realistisk idé att dra hit el. Däremot tycker vi att solpaneler kan vara ett vettigt alternativ för den kolonist som vill ordna med lite belysning eller kanske ett litet kylskåp. Styrelsen har därför satt igång att titta på några varianter som skulle kunna passa för en kolonistuga och som vi hoppas på att kunna presentera till årsmötet.

Att få fler vattenposter än den som redan finns vid flaggstången är också något som säkert flera kolonister skulle önska. Styrelsen ska också undersöka vilka sådana möjligheter som kan tänkas finnas. Kommer vi på någon idé som vi tror skulle kunna vara genomförbar, presenterar vi också denna till årsmötet.

Mördarsniglar

Mördarsniglar har förekommit på området i stor mängd under sommaren. Nu börjar säsongen lida mot sitt slut men mycket talar för att nästa år kan bli lika besvärligt. Om man redan när man hittar de första sniglarna på våren konsekvent plockar dem, finns möjligheter att till viss del få bukt med snigeleländet. Så se till att plocka så många ni kan både i era trädgårdar och på gångarna utanför.